Wij hebben weer ruimte voor nieuwe patiënten!
De Cerec Methode
Voor zowel kronen als facings bestaat de mogelijkheid om deze in een behandeling te vervaardigen en te plaatsen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een computergestuurde machine; Cerec. Door middel van een scanner wordt een opname gemaakt op basis waarvan ter plaatse een nieuwe kroon of facing wordt ontworpen en geslepen. Resultaat: u gaat met een definitieve kroon of facing naar huis.
De "Mijn Tandarts App"
Nieuwe Patiënten

Wij hebben weer ruimte voor nieuwe patiënten!

Voor vragen kunt u contact met ons opnemen.
Waarneming en Spoedgevallen
Is de praktijk gesloten dan verzoeken wij u het antwoordapparaat zorgvuldig te beluisteren welke tandarts voor ons waarneemt. Tijdens feestdagen, 's avonds na 16.30 uur en in het weekend kunt u contact opnemen met het nummer van de mondzorg poli Almere : 036-3035290

Cosmetisch

Cosmetisch Naast aandacht voor het goed functioneren van uw gebit
hebben wij ook aandacht voor het cosmetische aspect.
Wat is er mooier dan een gaaf en natuurlijk gebit?
Met de allernieuwste technieken wordt een resultaat bereikt, waarbij kunst niet van echt is te onderscheiden.

Onder cosmetische tandheelkunde vallen;

Facings
Kleine onvolkomenheden in uw tanden worden d.m.v. porceleinen schildjes (facings) gecorrigeerd.

Kronen
Door het plaatsen van een kroon kan de oorspronkele of verbeterde vorm en functie van een tand of kies worden teruggeven.

Orthodontie
Ook orthodontische behandelingen kunnen een oplossing bieden aan het verfraaien van uw gebit.

Tanden bleken
Indien u niet tevreden bent over de kleur van uw tanden dan kan een bleekbehandeling van anderhalf uur een oplossing zijn.


Heeft u een gezond gebit, maar zou u enkele verfraaiingen wensen, bijvoorbeeld het verbeteren van de kleur of vorm of ergert u zich aan spleetjes, dan bent u uitgenodigd dit met ons te bespreken. Wij informeren u graag over de mogelijkheden en de kosten.

 

Voor zowel kronen als facings bestaat de mogelijkheid om deze in een behandeling te vervaardigen en te plaatsen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van een computergestuurde machine; Cerec. Door middel van een scanner wordt een opname gemaakt op basis waarvan ter plaatse een nieuwe kroon of facing wordt ontworpen en geslepen.
Resultaat: u gaat met een definitieve kroon of facing naar huis.

Cerec is een revolutie in tandheelkundige restauratie. Het combineert state-of-the-art technologie en patiëntvriendelijkheid en is zeer breed toepasbaar.

Cerec staat voor Ceramic Reconstruction en houdt in gebitreconstructies met gebruikmaking van hoogwaardig keramisch materiaal. Of het nu gaat om een vulling, kroon, brug of een esthetische correctie, Cerec is de beste oplossing.

Het keramische materiaal is leverbaar in een wijd spectrum van tandkleuren, waardoor de restauratie niet te onderscheiden is van de overige natuurlijke tanden of kiezen. Het materiaal is duurzaam en gaat zeer lang mee.

Door enerzijds de lichaamsvriendelijke eigenschappen en anderzijds de ongekende accuratesse van de computergestuurde reconstructie kan de tandheelkundige ingreep tot een minimum beperkt blijven.

Mede door gebruikmaking van 3-dimensionale weergaven van het te restaureren object en van de directe omgeving kan de restauratie (het design) met chirurgische precisie worden afgestemd, waardoor het perfect zit en aanvoelt.

De behandeling vergt slechts één uur en onplezierige handelingen als meerdere verdovingen en pasta-afdrukken zijn niet nodig. In het kort betekent de Cerec-methode een mooie en natuurgetrouwe reconstructie in één aangename en zeer korte behandeling tegen acceptabele kosten.

 

In onze praktijk worden uw tanden gebleekt in een behandeling van een uur. Nadat een bescherming op het tandvlees en de bleekgel zijn aangebracht, vindt het bleken plaats, ondersteund door een speciale bleeklamp met led-technologie. Dit is alleen mogelijk indien u geen of weinig vullingen in uw voortanden heeft, omdat vullingen, facings en kronen niet lichter worden door het bleken, aangezien deze niet mee kleuren.

In onze praktijk beoordeelt de tandarts of het bleken van uw tanden mogelijk en zinvol is en of u het gewenste resultaat zult bereiken,. Hij moet vaststellen dat uw tanden gezond zijn, vrij van gaatjes. dat uw vullingen niet lekken en wat de oorzaak is van de verkleuring. Verkleuringen als gevolg van ziekten en medicijnen vragen vaak om een speciale behandeling. Bleken hoeft niet de enige of beste oplossing te zijn.

 

Het vervaardigen van een facing verloopt in een aantal stappen.
U bezoekt hiervoor tweemaal uw tandarts, die vergezeld is van zijn tandtechniker.
De tandtechniker bespreekt uw wensen, zoals vorm en kleur, voordat de facing definitief wordt geplaatst zal de techniker deze controleren op pasvorm en kleur, waarna de tandarts de plaatsing verzorgt.

 

KRT NMT